HomeApps5 apper for døve og tunghørte

5 apper for døve og tunghørte

IPhone som de fleste vet er ikke den samme enheten når den er i mine hender. Som en døve fungerer min iPhone som et verktøy for å få tilgang til en helt ny verden. Noen av appene som hører mennesker bruker daglig til fritids- eller profesjonelle formål, er apper jeg er avhengig av for å kommunisere med andre mennesker og for å gjøre livet mitt mer behagelig. I denne artikkelen vil jeg fremheve fem av mine favoritt iPhone-applikasjoner som gjør livet mitt enklere på alle måter. Disse appene inkluderer en nyttig stemme-til-tekst-app, i tillegg til en populær Apple-app, FaceTime.

Jeg begynner med nummer fem, UberEats (gratis). Å bestille mat kan virke som en enkel oppgave, men det blir ofte komplisert for meg. Når jeg bruker tolker for å ringe en restaurant, forholder de seg ofte perfekt, men de vil helt sikkert gjøre noen ganger. Disse feilene koster meg ofte bestillingen, eller en detalj eller to mangler. Ved å bruke UberEats kan jeg sikre at bestillingen min blir servert uten komplikasjoner. Jeg kan også kommunisere med driveren ved hjelp av et chat-alternativ i appen, i stedet for å måtte ringe gjennom en tolk. Det har gjort livet mitt mye enklere, bare ved å kutte bort bryet med å kommunisere med restaurantansatte.

Her kommer nummer fire, Ava (gratis); det er en app som oversetter muntlig engelsk til lesbar tekst. Ava har tjent meg godt i møter med hørende mennesker. Det jeg liker med Ava er at det ikke belaster deg for minimal bruk, men selvfølgelig, hvis du bruker det daglig til profesjonelle formål, er det verdt investeringen, da du sparer kostnadene for å bruke tolker. Denne preferansen varierer fra person til person, men for meg gjør appen jobben. Siden jeg er i stand til å gestikulere, lese lepper og så videre, er Ava ofte det eneste verktøyet jeg trenger for å samle informasjon under direktemøter. Denne appen fungerer like bra for en-til-en-samtaler med mine hørende familiemedlemmer. I motsetning til andre apper som gjør mye feil, er Ava super imponerende med sin evne til å videresende ord. For eksempel jobber romkameraten min, som også er døv, ved National Institute of Health, og sier Ava er dyktig til å formidle de vitenskapelige begrepene han bruker daglig som en del av jobben sin.

Nummer tre på listen min er Convo (gratis), en videosamtalerapp som døve bruker for å videresende samtalene sine gjennom tegnspråktolk. Convo er også døveeid, noe som er et stort pluss fordi eierne vet nøyaktig hva slags barrierer vi står overfor når vi bruker tolk og stafett. Convo har vist seg å være overlegen på mange måter, fra tolkningen til det estetiske i appen. Den eneste grunnen til at jeg setter Convo som nummer tre på listen min, er fordi jeg vanligvis bruker den bærbare datamaskinen eller TV-en til videosamtaler, så jeg trenger ikke telefonen min for den. Jeg bruker Convo en gang i uken, avhengig av hvor mange samtaler jeg trenger å ringe.

Denne appen kan også bokstavelig talt være en livredder. For omtrent ett år siden var jeg i en ulykke som samlet lastebilen min. Den eneste måten for meg å kommunisere med myndigheter var ved å bruke Convo. Tolken overgikk forventningene mine og hjalp meg med å manøvrere med sikkerhet gjennom min første ulykke. Det er veldig nyttig å ha en så pålitelig app når du ringer en nødanrop, spesielt i livstruende situasjoner.

Kommer i en nær nummer to er Make It Big (gratis). Appen er designet for å forstørre teksten din til maksimal størrelse, slik at du trygt kan skrive for å kommunisere uten å måtte justere tekststørrelsen. Jeg bruker Big daglig av denne grunn. Ofte kommer jeg over folk som forlot lesebrillene sine hjemme, og Big kommer veldig godt til rette. En annen fin ting med Big er at det sparer kvitteringer på tekstene dine, slik at du kan se gjennom dem. Hvis jeg bestilte på en restaurant og likte hvordan maten smakte, kan jeg enkelt lage nøyaktig samme ordre. Denne appen er fin for hver liten samtale; fra en person du sitter ved siden av på flyet, til din potensielle sjef i et intervju.

FaceTime (gratis) som kommer sterkt inn i første omgang. Hvis du noen gang har prøvd videosamtaler med andre applikasjoner, vil du vite at de generelt kan henge på grunn av all livedata de overfører til den andre telefonen. Siden tegnspråk bruker mye bevegelse, krever det en sterk forbindelse. Mange apper klarer ikke dette. Tvert imot, FaceTime har nesten alltid vært pålitelig å bruke til videosamtaler. Jeg bruker det når jeg ringer foreldrene mine eller besteforeldrene mine, fordi det gir meg muligheten til å lese leppene sine mens vi er i en samtale. Det er en super nyttig app som har tjent tilliten til de fleste døve. Jeg vil si at jeg bruker FaceTime hvor som helst fra fem til tjue ganger om dagen. Jeg bor sammen med tre andre døve, inkludert kjæresten min, og vi FaceTime med hverandre for å kommunisere. Det er noe så naturlig med FaceTiming andre døve. Det å kunne bruke tegnspråk kontra teksting er en sann fordel. Du kan se følelser, ansiktsuttrykk og tegn mens du chatter. Dette utgjør hele forskjellen, og for det må jeg takke Apple. Gruppesamtaler er også et alternativ nå, noe som er flott for døve familier som nå alle kan delta i en samtale. Å kunne snakke ansikt til ansikt kan ikke sammenligne med å bruke tolker eller tekstmeldinger. Ring meg på FaceTime, så lærer jeg deg noe tegnspråk.